Infina Uitvaartzorg

Jan Torn en Alberta Vink zijn de mensen achter Infina, uw uitvaartverzorgers. Op een persoonlijke en betrokken wijze, helpen wij u graag bij het gehele proces vanaf een overlijden (of zelfs daarvoor) tot en met de uitvaart of crematie. Wij begeleiden, adviseren, bieden u een luisterend oor en willen u graag op een liefdevolle manier tot steun zijn. Met respect voor de overledene, willen wij graag achterhalen hoe het leven van de overledene zich voltrokken heeft, om tot de kern te komen en dit tot uitdrukking te brengen in de uitvaartplechtigheid. Hier zullen wij bewust de tijd voor nemen.

Om het gehele traject goed te kunnen begeleiden werken wij samen met professionals om het proces voorafgaande aan, tijdens en na de uitvaart waardig te laten verlopen. Samen met de familie kiezen we ervoor om thuis of elders op te baren. Dat geldt ook voor de keuze van de begraafplaats of crematorium.

Alberta Vink

Uitvaartbegeleider

Ik ben in 1963 geboren in Appingedam en heb mijn jeugdjaren doorgebracht in het mooie Groninger land. Na enkele jaren in Harderwijk op kamers te hebben gewoond ben ik getrouwd met Hans en zijn we nu alweer zo’n dertig jaar woonachtig in Barneveld. Samen zijn wij de ouders van Marlies en Erwin. Tot 2017 ben ik werkzaam geweest bij Stichting de Rozelaar (de Vlinder), in zowel de organisatie van de huishouding als ook de begeleiding van mensen met verstandelijke beperking. Toen mijn functie daar verviel, was het al snel duidelijk; werken mét mensen is mijn passie.  

Ik ben de opleiding voor uitvaartbegeleider gaan volgen bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle en heb dit succesvol afgerond. Wat ik in mijn werk als uitvaartbegeleider ambieer, is het zoveel mogelijk ontzorgen van degenen die het ingrijpende verlies van een dierbare te verwerken hebben gekregen. Ik wil graag rust en overzicht bieden in deze verdrietige periode, waarin op zo korte termijn zoveel georganiseerd moet worden.

Ik meen dat ik zó in deze eerste fase van de rouwverwerking het beste van dienst kan zijn: door te helpen de werkelijkheid onder ogen te zien en de zaken waarmee de nabestaanden geconfronteerd worden te benoemen.  Ik wil naast hen staan en hen ondersteunen bij de organisatie van wat zij aan wensen hebben.

Mijn lievelingskleur is paars. Die drukt voor mij vooral rust en harmonie uit. Tegelijk is paars ook de kleur van de rouw en de dood. Mijn opleiders karakteriseerden mij als  kundig, gedegen en humorvol. En volgens mijn  familieleden en vrienden ben ik een warm en invoelend mens met oog voor detail en iemand die van aanpakken weet. O ja, en ik ben ook nog een enthousiast lid van een close harmony koor. Harmonie, daar houd ik van!

Jan Torn

Uitvaartbegeleider

Mijn naam is Jan Torn. Ik ben 63 jaar oud. Of jong, want nog steeds word ik gedreven door veel plezier in mijn werk en andere activiteiten. Ik ben getrouwd met Annet en samen hebben wij zes kinderen en zes kleinkinderen.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in projectinrichting: organisaties, met name scholen, behulpzaam bij het (her)inrichten van gebouwen. De laatste jaren deed ik dat als zelfstandig ondernemer onder de (bedrijfs)naam ‘Ruimtemaker’. Ruimte(n) scheppen: dat geeft precies aan wat mij daarin motiveert. Natuurlijk, daarbij gaat het allereerst om materie, maar ik zie het werken met hout, steen en andere materialen nooit los van de mensen die uiteindelijk die ruimten gaan gebruiken. Voor hen wil ik er zijn.

Zorgen voor mensen, dat heeft mij altijd gedreven. Ook in mijn vrije tijd. Zo ga ik al vele jarenlang jaarlijks met jongeren op stap naar andere werelddelen om daar hulp te verlenen. Als voorzitter van een kerkenraad heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar ook daarbij probeer ik allereerst oog te hebben voor mensen. En als het gaat om mijn hobby’s, dan staat het verzorgen van maaltijden voor groepen mensen bij speciale gelegenheden voor mij op de eerste plaats. 

Diezelfde motivatie heeft mij geleid op het pad van de uitvaartzorg. Omgaan met mensen heb ik altijd een van de mooie kanten van mijn werk gevonden. Ik wil dat graag: anderen helpen, waar dat mogelijk is. De afgelopen jaren rijpte bij mij het verlangen er voor mensen te zijn, juist als ze een van de moeilijkste perioden in hun leven doormaken: de fase dat een geliefde hun is ontvallen.

Het bracht mij ertoe een uitvaartonderneming op te richten: Infina. Een betekenisvolle naam: oneindig, eeuwig. Ik wil er zijn voor mensen die een geliefde aan het onomkeerbare, het oneindige, voor sommigen: de Eeuwige, moeten toevertrouwen. Ik vind het betekenisvol en prachtig werk mensen in dit proces van verlies en afscheid nemen te mogen begeleiden.  Door te ontzorgen vooral. En dat gaat voor mij nadrukkelijk verder dan zorgen dat op de dag van de uitvaart alles goed en ordelijk verloopt. Want het gaat mij uiteindelijk altijd om de mens die ik – op welke manier dan ook en in welke situatie dan ook – op mijn levenspad ontmoet.

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u meer weten over onze aanpak en werkwijze? Graag komen we bij u langs om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. U bent van harte welkom om contact op te nemen.

24/7 bereikbaar 06-51453137

Contact